Још једна награда Мирјани Карановић

Мирјана Карановић добила је признање жирија за најбољу глумицу, за улогу у филму "Тамо и овде" на Mеђународном фестивалу филма у Арасу. То је 11. награда коју је филм освојио на на међународним фестивалима, а пета која је отишла у руке славне српске глумице.

На Mеђународном фестивалу филма у Арасу, у Француској, глумица Мирјана Карановић добила је признање жирија за најбољу глумицу, за улогу у филму "Тамо и овде" редитеља Дарка Лунгулова, саопштено је из продуцентске куће "Синерас".

Филм "Тамо и овде" приказан је у званичној конкуренцији Фестивала.

Како је наведено у саопштењу, одлуку о награди донео је жири у саставу: режисер Филип Лоре (Француска), режисер Емили Ате (Немачка), глумица Ен Консињи (Француска), глумац Оливије Гурме (Фанцуска) и продуцент Кристоф Росињон (Француска).

Награда у Арасу пето је признање које је Карановићева освојила за умеће приказано у филму "Тамо и овде", и 11. за овај филм освојено на међународним фестивалима.

Остварење режисера Дарка Лунгулова, са Мирјаном Карановић, Дејвидом Торнтоном и Браниславом Трифуновићем у главним улогама, премијерно је приказано у марту, на затварању ФЕСТ-а у Центру "Сава".

Филм је у понедељак приказан на Интернационалном фестивалу у Солуну, у оквиру програма "Балкански преглед" (Balkan Survey), а редитељ Лунгулов тада je представио и свој следећи пројекат "Споменик Мајклу Џексону", наведено је у саопштењу.

До краја новембра филм "Тамо и овде" биће приказан и публици на фестивалу "Пут свиле" у Турској, а биће представљен и на фестивалу у Оренбургу, у Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи