Зафрановић за РТС: Покушаћу да упозорим Европу на нешто што је зло

Чувени редитељ Лордан Зафрановић боравио је протеклих дана у Београду, где је на недавно завршеном 46. Фесту председавао жиријем у такмичарском програму „Српски филм“. Боравак у нашем граду искористио је и за договоре око снимања филма „Деца Козаре“. У изјави за РТС објаснио је на који начин ће се бавити тематиком Другог светског рата.

Деца Козаре је прича по сценарију Арсена Диклића о деци из збегова у Другом светском рату која су углавном завршила у логорима.  

„То је било усташко-немачко чишћење читаве територије Козаре, то је огромна територија и ту су деца наравно у збеговима и тим пратећим стварима, отишла нешто у логоре, највише у Јасеновац, у дечје логоре“, рекао је Зафрановић за РТС.

„И једна велика прича о једној жени која се звала Будисављевић, која је била Аустријанка, и која је масу те деце на херојски начин спасавала тако да имамо и ту причу.“

Чувени југословенски и хрватски редитељ припрема још један пројекат који би на неки начин требало да заокружи његово бављење Другим светским ратом.

„Ради се о једном покушају да се та масовна хистерија убијања оног ко није твоје расе и твојих идеолошких погледа, да се једноставно упозори не знам више ко у Европи, после ових пустих ревизија историје и заборављања, да се некако упозори да је то нешто што је зло, то је све што ја хоћу да урадим, наравно на један начин који ће по мени бити доста жесток“, објаснио је Зафрановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво