Анимација у филму „Зец Петар“ никогa неће оставити равнодушним

„Зец Петар“ је играно-анимирана комедија која по први пут на велико платно доводи љупку дружину зечева насталих од стране књижевнице Беатрикс Потер, почетком 20. века. Централна премијера биће одржана у Београду у суботу 24. марта у биоскопу „Синеплекс Делта сити“, са почетком у 16.30 часова и том приликом посетиоцима ће се представити глумачка екипа синхронизације.

Анимација у филму „Зец Петар“ никогa неће оставити равнодушним Анимација у филму „Зец Петар“ никогa неће оставити равнодушним

Како би што уверљивије пренели лик зеца Петра на велико платно, редитељ Вил Глак и продуцент Зарех Налбандијан су унајмили студио за анимацију „Енимал лоџик“ који су пре тога радили дугометражни филм Лего, као и и Плес малог пингвина, али и радили специјалне ефекте за Доктора Стрејнџа, Чуваре галаксије, Осми путник: Ковенант, као и филмове о Харију Потеру.

Аниматори су, са друге стране, потражили инспирацију за ликове у оригиналним илустрацијама које је нацртала сама креаторка, Беатрикс Потер.

„Желели смо да нађемо ту фину црту у компромису између оригиналних илустрације и животиња у стварности, да задржимо дух оригиналних прича и карактера ликова али да их некако освежимо и помало модернизујемо за 21. век“, изјавио је продуцент Зарех Налбандијан.

„Желели смо да публика заборави да је ово полуанимирани филм, и да га у потпуности прихвати као играно дело. Заправо, одмах пошто се навикну да животиње носе одела и говоре. Рецимо после првих неколико минута“, изјавио је редитељ Вил Глак.

Креатори су истовремено снимали игране сцене и, релативно грубо, анимирали ликове које су потом спајали у једну целину како би глумци и редитељ могли да виде оживљени свет Беатрикс Потер.

У жељи да глумци имају што бољу представу анимираних ликова, а и како би имали неку врсту визуелне референце, продукција филма је направила висококвалитетне играчке свих животиња које су онда постављали на сету на места где ће касније доћи анимација.

Да би што боље дочарали свет из књига Беатрикс Потер, творци Зеца Петра су снимали сцене на локацијама из књига кад год је то било могуће.

Такође, део филма је снимљен у Сиднеју, у Аустралији. Занимљиво је још напоменути да је Зец Петар један од ретких филмова коме је омогућено снимање унутар „Хародса“, чувене продавнице играчака у Лондону.

Филм је синхронизован на српски језик, а у главним улогама нашли су се глумци – Стефан Бундало (зец Петар), Александар Радојичић (зека Бенџамин), Тамара Алексић (Беа), Теодора Ристовски (Лула), Ива Стефановић (зечица Лепа), Милица Јанкетић (Белорепка), док је глас господину Томи Макгрегору дао Дејан Дедић.

Симпатична дружина зечева предвођена несташним Зецом Петром стиже у биоскопе од 29. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво