Кански победник од 8. марта у српским биоскопима

Пред домаћу публику стиже кански победник „Сквер“. Осим остварења које је отворило „Кустендорф“ и привукло пажњу публике на управо завршеном Фесту, од 8. марта, на биоскопским репертоарима широм Србије, наћи ће се и филм „Нека светлост уђе“.

Љубитељи филма у Београду, Новом Саду, Нишу, Крушевцу и Суботици у наредним данима имаће прилику да погледају остварење Сквер, добитника Златне палме у Кану и носиоца чак шест награда Европске филмске академије.

Најновије остварење шведског редитеља Рубена Остлунда, које је званично отворило овогодишњи „Кустендорф“, урнебесна је сатира о свету савремене уметности и музеја која поставља питања о подељености друштва, узимајући у обзир личну одговорност и хуманост.

Симболично, од 8. марта на репертоарима биоскопа наћи ће се и романтична комедија Нека светлост уђе са маестралном Жилијет Бинош и Жерар Депардјеом, која ће сигурно побрати симпатије лепшег пола.

У филмском делу инспирисаном радом Ролана Барта, француска оскаровка игра разведену мајку и сликарку у потрази за љубављу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 06. мар 2018, 18:20)
anonymous [нерегистровани]

Alkoholicar i mrzitelj

Gerard Depardieu nije na listi glumaca koje postujem iz mnogo razloga, a time me i njegovi filmovi vise ne zanimaju!