Добитник Оскара за најбољи филм од четвртка у српским биоскопима

Филм „Облик воде“, редитеља Гиљерма дел Тора, тријумфовао је на недавно завршеној додели Оскара, а домаћа публика ће након недавног премијерног приказивања на Фесту, од 8. марта имати прилику да га погледа у биоскопима широм Србије.

Дел Торово остварење је било номиновано у 13 категорија, а освојило је четири награде Оскар и то у категоријама за најбољи филм, најбољу режију, најбољу сценографију и најбољу музику.

Осим бајковитог синопсиса, пажњу публике свакако највише привлачи биће из воде, а Гиљермо дел Торо открио је да је неколико година радио на костиму овог лика.

„Три године смо радили на томе да се његов лик дизајнира и покрене. Већину времена сам ја то финансирао. Потрошио сам неколико стотина хиљада долара из свог џепа да направим 'створење'. Било је потребно око годину дана да се дизајнира пре него што је направљено. И онда смо га направили од глине на старомодан начин. Три вајара радила су на њему по 24 сата седам дана у недељи. Неколико пута смо га комплетно фарбали. Како сада изгледа, мислим да постоји тренутак у филму где више не видите створење већ његов карактер“, испричао је награђени редитељ.

Обик воде је бајковита прича смештена у време Хладног рата у САД, око 1962. године. У тајној, високо обезбеђеној владиној лабораторији, ради Елајза, која води самотан и спутан живот.

Њен живот се мења из корена када са својом колегиницом Зелдом открије тајни експеримент унутар лабораторије. Поред Сaли Хокинс, главне улоге су припрале Октавији Спенсер, Мајклу Шенону и Ричарду Џенкинсу.

Домаћа публика ће филм Облик воде моћи да погледа од 8. марта у биоскопима широм Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар