Потписан уговор о наставку снимања „Војне академије“

У ректорату Универзитета одбране у Београду потписан је уговор о наставку снимања новог циклуса серије „Војна Академија 4“. На истом задатку поново ће бити РТС, Војна академија, Министарство одбране Републике Србије и продуцентска кућа „Нира“.

Потписан уговор о наставку снимања „Војне академије“ Потписан уговор о наставку снимања „Војне академије“

Министарство одбране и Радио-телевизија Србије потписали су данас уговор о заједничкој реализацији пројекта и наставку снимања игране серије Војна академија у просторијама Ректората Универзитета одбране.

Уговор о снимању четвртог серијала популарне серије, том приликом, потписали су ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а.

Према речима генерала Вуруне, министар одбране Александар Вулин је донео одлуку да Универзитет одбране потпише уговор са РТС-ом о наставку снимања четвртог серијала Војне академије, као и да сви потребни капацитети Универзитета одбране и Војске Србије буду стављени на располагање екипи која ће радити на том пројекту.

Изражавајући задовољство што РТС наставља са снимањем Војне академије, генерални директор те куће Бујошевић је истакао да су претходне три сезоне биле веома успешне, али и да су, свакако, биле корисне и Војсци Србије. Бујошевић је подсетио да је серија стекла симпатије гледалаца, нарочито млађе публике, а имајући у виду да иста екипа наставља са радом и у четвртом серијалу, Бујошевић је рекао да се нада да ће, као и претходне сезоне, Војна академија остати једна од најгледанијих серија које је РТС емитовао.

Говорећи о значају серијала, начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић истакао је да је задовољан због наставка сарадње између Министарства и РТС-а на овом пројекту, наглашавајући да је реч о дугорочној сарадњи која је много помогла у времену када је била актуелна професионализација наше војске.

Серија је, како је истакао капетан бојног брода Бошковић, показала јавности да припадници војске не живе под стакленим звоном и да све оно што се дешава на Војној академији, дешава се и у стварном животу. Публика ће у новим епизодама, додао је Бошковић, имати прилику да види колико војнички живот захтева одрицања и жртвовања, и да се од таквих људи, још у младим годинама, праве професионални војници који су ту за своју отаџбину и свој народ.

Бошковић је, такође, посебно указао да је екипа која је радила на серији бринула и о најситнијим детаљима, па у Војној академији нема псовки и бруталности, чиме обилују неки други серијали, а ова серија је доказ да се гледаност може постићи и на тај начин.

Данашњем потписивању уговора присуствовали су и Неле Гарић из продукцијске куће „Нира про“ као и представници Министарства одбране и Војске Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво