Ћетковић: Стефан Првовенчани је био и нежан и суров

Вечерас, у четвртој епизоди серије „Немањићи – рађање краљевине“ под називом „Отац зове“, после својих млађих колега, улоге браће Стефана и Вукана преузимају Војин Ћетковић и Небојша Глоговац. Лик Вукана једна је од последњих улога нашег прерано отишлог Небојше Глоговца.

Колико Стефан има година у тренутку када улазите у овај лик?

- Узели смо као околност да ја са својих 46 можда бих могао да прођем као неки тридесетпетогодишњак. Мало смо прекрили седу браду и храбро кренули у то.

Која линија приче Вам је била најизазовнија – однос између браће, љубавна прича Стефана Првовенчаног или његови државнички послови?

– Неко ће рећи Стефан Првовенчани је био такав и такав, био је нежан, био је нежан према својој деци, према жени, оцу, мајци, био је суров према непријатељу. Био је пун љубави и нежан према свом брату, па су онда заратили, био је суров, па су се помирили.

Да ли памтите неку сцену са снимања која је оставила посебан утисак на вас?

– Снимали смо у Студеници, снимали смо сцену мирења браће. Били су ту монаси и питали су нас, ми смо се сви мало осећали чудно зато што радимо на том месту, и рекли су нам осећајте се тако, осећајте се као да сте код куће, и тако је и било.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи