Деби Лазара Бодроже на филмском маркету у Берлину

Остварење Лазара Бодроже „Едерлези рајзинг“ биће представљено међународним купцима на предстојећем Европском филмском маркету у Берлину, обзнанио је Гери Хамилтон, челник компаније "Arclight Films", која је обезбедила права за то остварење.

Деби Лазара Бодроже на филмском маркету у Берлину Деби Лазара Бодроже на филмском маркету у Берлину

Одушевљени смо што ћемо нашим купцима у Берлину приказати овај моћни, специјалним ефектима набијен филм, рекао је Хамилтон и истакао да је Едерлези рајзинг (Ederlezi Rising) интелигентан спој два жанра, узбудљиве свемирске авантуре и јединствене љубавне приче наглашене изванредном сликовношћу.

Лазар Бодрожа је свој дебитантски филм режирао по сценарију Димитрија Војнова заснованом на причама Зорана Нешковића, подсећа Филмски центар Србије уз чију подршку су филм продуцирали Александар Протић и Џонатан Инглиш.

Главне улоге тумаче Себастијан Каваца, словеначки глумац познат по улози у серији Сенке над Балканом и међународна звезда филмова за одрасле Стоја.

Филм ће светску премијеру имати на Фесту, 25. фебруара у Центру „Сава“.

Едерлези рајзинг се најављује као узбудљива научно-фантастична прича смештена у блиску будућност, која говори о првој мисији на Алфа Кентаури мултинационалне „Едерлези“ корпорације.

„Едерлези“ ангажује Милутина, космонаута словенског порекла, који је тренинг прошао у наново формираном футуристичком Совјетском Савезу, а као дружбеницу му додељује Нимани, женског андроида програмираног да испуни све његове жеље.

Пошто му досаде бесконачне сексуалне игре и Ниманино унапред програмирано понашање, Милутин решава да поново покрене Ниманин оперативни систем, али тако да она функционише само на основу уноса који су генерисани њеним искуствима са њим.

На тај начин, претвара је у нешто најближе правој особи што андроид може да постане.

Компанија "Arclight Films" је једна од водећих комапанија за продају филмова у свету. Међу филмовима које нуди налази се и Судар, добитник Оскара у категорији најбољег филма, као и читав низ познатих жанровских филмова, укључујући оба дела серијала Вучји поток (Wolf Creek).

У понуди ове компаније налазе се нови филмови глумачких звезда као што су Арми Хамер, Николас Кејџ, Џеки Чен, Џет Ли, Клајв Овен, Марија Бело, Морган Фриман, Сем Вордингтон, Данијел Редклиф...

"Arclight Films" је недавно обезбедио права за два најновија филма Пола Шредера (Dog Eat Dog и Искушеник). Шредеровог Искушеника (Фирст Реформед), у којем глуме Аманда Сајфред и Итан Хок, београдска публика ће такође моћи да погледа на предстојећем Фесту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво