Јагодина сачувала свој биоскоп

У биоскопу Културног центра у Јагодини, који ради у континуитету, за разлику од многих у Шумадији и Поморављу, који одавно не постоје, прошле године приказано је 120 филмова, које је гледало више од 7.000 људи.

Биоскопски програм спада у редовну активност Културног центра, филмови се приказују шест дана у недељи, а седми дан, четвртак, је резервисан за представе Градског позоришта, рекао је Танјугу директор Културног центра Небојша Петровић.

Међу приказаним филмовима, 32 су била намењена деци, 23 је било домаће производње, а 65 европске и америчке кинематографије, прецизирао је Петровић.

„Посебну пажњу у 2017. години посветили смо фестивалским филмовима као и филмовима из продукције европских земаља које се последњих година пробијају у сам врх европске конематографије - Данске, Шведске, Норвешке...“, истакао је Петровић.

Према његовим речима, број посетилаца од 7.000 је значајан да би се очувао биоскопски континуитет целе године и да би биоскоп пословао рентабилно.

„У оквиру међународне сарадње са амбасадом Француске и Француским институтом у Београду, у нашем бисокопу је одржано више ревија, односно циклуса савременог француског филма“, указао је Петровић.

Директор Културног центра Јагодине подсетио је да биоскоп у том граду две године сарађује са дистрибутерском кућом „Тримарк“ у оквиру дигиталног биоскопског програма и да омогућава гледаоцима приказивање дигиталних филмова три-де пројекторима.

Петровић је додао да је Културни центар успоставио и сарадњу са фестивалом „Слободана зона“ који се бави филмовима независне продукције и уметничким остварењима, „тако да је публици у Јагодини и Поморављу обезбеђена и ретка прилика да ужива у уметничким филмовима“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво