Трилер о историјском олимпијском финалу у кошарци између САД и СССР-а руши рекорде у Русији

Остварење „Движение вверх“ прича је о репрезентацији СССР-а која је на Олимпијским играма у Минхену 1972. године у финалу поразила до тада неприкосновени амерички тим. Ова спортска драма за само две недеље приказивања оборила је све рекорде у заради на руским биоскопским благајнама у категорији домаћих филмова.

Трилер о историјском олимпијском финалу у кошарци између САД и СССР-а руши рекорде у Русији Трилер о историјском олимпијском финалу у кошарци између САД и СССР-а руши рекорде у Русији

Филм Антона Мегердичева о првом олимпијском злату совјетске кошаркашке репрезентације остварење је са највећом зарадом у историји руске кинематографије, преноси Тас писање портала Cinema Business Today.

Драма Движение вверх (кретање увис, на енглеском говорном подручју Going Vertical) у биоскопе широм Русије стигао је 28. децембра.

До 13. јануара зарадио је милијарду и 682 милиона рубаља, што је око 30 милиона долара.

Претходни рекорд, са 10 милијарди рубаља мање поставила је руска комедија Последњи ратник (Последний богатырь), приказан премијерно средином октобра 2017. године.

Стручњаци предвиђају да ће број продатих улазница са садашњих 6,62 милиона вртоглаво расти и наредних дана.

На Олимпијским играма у Минхену 1972. године репрезентација Совјетског Савеза зауставила је низ победа америчког националног тима који је трајао од 1936. године, када је кошарка постала олимпијски спорт.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво