Викторијански трилер „Голем из Лајмхауса“ од данас у биоскопима

Хорор-мистерија „Голем из Лајмхауса“, редитеља Хуана Карлоса Медине, доноси причу базирану на неовикторијанском роману „Ден Лино и Голем из Лајмхауса“, аутора Питера Екројда из 1994. године.

Бил Наји игра главну улогу у овом остварењу које је смештено 1880-их година у Лондону, чијим улицама хара озлоглашени серијски убица Голем – такозвани предак Џека Трбосека.

Прича филма прати инспектора Скотланд Јарда Џона Килдера, који добија задатак да реши случај убиства у четврти викторијанског Лондона по имену Лајмхаус. Жртва тровања је драмски писац Џон Кри (Сем Рид), а његова жена, чувена лондонска забављачица, Елизабет Кри (Оливија Кук) је осумњичена за убиство. Инспектор Килдер врло брзо открива да случај није нимало једноставан, након што дешавања доведе у везу са серијским убицом Големом.

Улога Џона Килдера је првобитно додељена покојном Алену Рикману, међутим због здравствених проблема, морао је да одустане од снимања. Убрзо након тога, Рикман је преминуо, због чега је филм Голем из Лајмхауса посвећен њему.

Поред Била Најиа, улоге у филму тумаче Даглас Бут, Оливија Кук, Сем Рид, Данијел Мејс и Питер Саливан. Адаптацију романа Питера Екројда је урадила Џејн Голдмен, ауторка сценарија филмских хитова попут Икс-мен: Прва генерација, Фајтер и Кингсман: Тајна Служба.

Домаћа публика ће од данас имати прилику да погледа мистерију Голем из Лајмхауса у биоскопима Туцкwоод и Цине Гранд Цапитол Парк Раковица у Београду, и Вилин град у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво