„Најмрачнији час“ са Олдманом стиже у српске биоскопе

Пред домаћу публику 11. јануара стиже остварење Џоа Рајта „Најмрачнији час“ са Геријем Олдманом у главној улози. Британски глумац је за улогу Черчила у овом филму награђен Златним глобусом што најављује могући расплет на додели Оскара крајем фебруара.

„Најмрачнији час“ са Олдманом стиже у српске биоскопе „Најмрачнији час“ са Олдманом стиже у српске биоскопе

Најмрачнији час је узбудљива и инспиративна истинита прича која почиње уочи Другог светског рата, када Винстон Черчил, само неколико дана након што је именован за премијера Уједињеног Краљевства, мора да се суочи са једном од својих најтурбулентнијих и најважнијих одлука.

Пред Черчилом је дилема да ли да истражи погодности мировног споразума са нацистичком Немачком или да буде одлучан у борби за идеале и слободу свог народа.

Док незаустављиве немачке трупе пролазе Западном Европом и претња од инвазије је неизбежна, јавност је неспремна, краљ је скептичан, а из његове странке се организују завере и сплетке, Черчил мора да издри свој најмрачнији час, да окупи нацију и покуша да промени ток светске историје.

Пред добитника Златног глобуса глумца Герија Олдмана филм Најмрачнији час поставио је велике изазове.

„Почело је са гласом. Морао сам да убедим себе да звучим као он. Тако сам узео један његов говор и диктафон и започео експеримент. Онда сам уронио у писане материјале. Морао сам да га упознам на психолошком и интелектуалном нивоу. Желео сам да изградим лик, циглу по циглу. Гледао сам многе документарне снимке који су ми открили човека од 65 година, препуног енергије. Био је у државним пословима преко 50 година, написао је преко 50 књига, добио Нобелову награду, одликован је у четири рата. Да није било њега, како би наш свет данас изгледао? Нико му није ни принети“, рекао је Олдман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво