„Облик воде“ води са 12 номинација за награде БАФТА

Остварење Гиљерма дел Тора „Облик воде“ води по броју номинација за награде Британске академије за филм, преноси „Ројтерс“.

„Облик воде“ води са 12 номинација за награде БАФТА „Облик воде“ води са 12 номинација за награде БАФТА

Фантастична драма коју као редитељ и сценариста потписује Гиљермо дел Торо донела је мексичком синеасти Златни глобус за режију, а сада и 12 номинација за награде БАФТА.

Следе драма Најмрачнији сат Џоа Рајта и црна комедија Три билборда испред Ебинга у Мисурију Мартина Мекдоне са по девет номинација, док Блејд ранер 2049 Денија Вилнева и Денкерк Кристофера Нолана имају по осам.

Сели Хокинс (Облик воде) и Френсис Мекдорманд (Три билборда испред Ебинга у Мисурију) су номиноване за награду БАФТА за најбољу главну женску улогу, а за исто признање за најбољу мушку улогу претендују Данијел Деј-Луис и Гери Олдман.

Облик воде је номинован у категоријама за најбољи филм, за директора фотографије, дизајн костима и визуелне ефекте, док је Дел Торо номинован за режију и оригинални сценарио.

Кристофер Пламер је номинован за најбољу споредну улогу за портрет нафтног тајкуна Џона Пола Гетија у филму Сав новац света Ридлија Скота.

Пламер је преузео улогу након што је Скот одлучио да из филма избаци све сцене са Кевином Спејсијем због оптужби за сексуално узнемиравање.

За најбољи британски филм номиновани су филмови Стаљинова смрт (The Death of Stalin), Лејди Макбет (Lady Macbeth), Божја земља (God's Own Country) и Три билборда испред Ебинга у Мисурију.

Три билборда испред Ебинга у Мисурију тријумфовао је на додели Златних глобуса са четири награде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара