„Деда Мраз на замени“ од 11. јануара у биоскопима

„Деда Мраз на замени“, чаробна божићна бајка са примесама комедије, стиже право из Норвешке у домаће биоскопе, и доноси причу о новогодишњој авантури господина Андерсена, који прави договор са Деда Мразом да спаси Божић.

Филм је заснован на чувеном норвешком класику за децу из 1959. "Christmas Eve at Santa's", писца Алфа Пројсена. 

Једне Божићне ноћи, господин Андерсен замало да упропасти Божић његовој жени и деци због неспретног понашања. Он обећава да ће се ове године одрећи улоге Деда Мраза, како би уживао са породицом и сачувао део божићног духа.

Следећег јутра, Андерсен одлучује да ипак не жели да се одрекне свог сна да им пружи савршени Божић, али у тренутку непажње оклизне се и падне низ литицу заједно са свим поклонима.

Након дугог „путовања“ кроз шуме, судари се са једним старим човеком за кога се испостави да је прави Деда Мраз. Они одлучују да се замене, тако што ће столар Андерсен отићи у посету Деда Мразовој породици, док ће Деда Мраз да посети Андерсенову породицу, и самим тим спасавају један другом божићно вече.

Режију за филм потписује Терје Рангнес, бивши норвешки новинар који је постао редитељ, захваљујући искуству које је стекао уређујући дечје емисије на телевизији, након чега се опробао у режирању дечјих ТВ серија.

Породична комедија Деда мраз на замени стиже у домаће биоскопе 11. јануара.

број коментара 0 пошаљи коментар