Кинези снимају филм о Србији

У Србији је екипа кинеске државне телевизије. Током три недеље обићи ће читаву земљу и снимити четири полусатне емисије, које ће се у Кини емитовати маја следеће године. Све финансира Кина, а Туристичка организација Србије им је организовала рад на терену.

Екипу чини једанаест чланова. Дошли су са две камере, два дрона, неколико фото-апарата.

„То је наш стандард када се раде документарне емисије. Веома нам је важно да имамо стручњаке из свих области телевизијског рада како бисмо направили што квалитетнији серијал“, објашњава Ву Соуман, редитељ серијала за Си-Си-Ти-Ви.

У маниру великих телевизија, продуценткиња са Си-Си-Ти-Ви је у Србију дошла недељу дана раније како би испитала терен. Поред Београда, обишла је још неколико локалитета у Србији и манастире.

„Ја нисам религиозна, али веома поштујем религију. Обишла сам манастире Раваницу и Студеницу. Фреске су ме одушевиле. Док сам их посматрала размишљала сам колико су били даровити људи који су их насликали пре више векова“, истиче Моника Ли, асистенткиња продукције.

Колеге са кинеске државне телевизије неће ићи само утабаним туристичким стазама. Желе да публици представе срж нашег живота.

„Taко ће рецимо током боравка у Београду, поред обиласка Храма Светог Саве, Музеја Југославије, Музеја Николе Тесле, Калемегданске тврђаве, обићи и једну берберницу, а изразили су и жељу да сниме две посластичарнице да виде како ми правимо слаткише“, Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Због великог интересовања страних туриста за Србију, ове је године нашу земљу обишло 155 новинара са свих меридијана. Снимили су и написали више од две и по хиљаде репортажа.

број коментара 4 пошаљи коментар
(уторак, 26. дец 2017, 09:45)
anonymous [нерегистровани]

deponije

Nemojte samo da snimaju deponije... Vec imaju sta da snimaju po izlasku na autoput sa aerodroma....Jel stvarno ne mozemo
da kontrolisemo ljude? Par kazni i ulova bi resilo grafite sa zgrada , zastitnih zidova i mostova... bacanja smeca iz kola, deponije itd.

(уторак, 26. дец 2017, 09:00)
anonymous [нерегистровани]

Posle upoznavanja sa Srbijom

Uskoro ce i krenuti kupovina stanova i imanja po Beogradu i Srbiji. Sasvim normalna stvar za njih u svetu. Treba investirati...

(понедељак, 25. дец 2017, 20:38)
Лучо Русофил [нерегистровани]

Добро дошли пријатељи у Србију

Кинезима и Русима треба дати у року три часа држављанство ако желе јер су проверени пријатељи Србије.

(понедељак, 25. дец 2017, 20:30)
007 [нерегистровани]

Svaka vam cast

Hvala braco!