„Стадо“ најбољи филм фестивала у Грачаници

За најбоље остварење трећег Косово и Метохија међународног филмског фестивала публика је изгласала комедију „Стадо“ редитеља и глумца Николе Која.

Фестивал КММФФ затворио је редитељ Данило Бећковић, чији су филмови Мали Будо и Јесен самураја освојили награду публике за најбољи домаћи филм на првом и другом издању фестивала, наводи се у саопштењу организатора.

Бећковић је на затварању фестивала рекао да је задовољан што се трећи КММФФ одржава баш у Грачаници и истакао да је веома важно да је фестивал организован, похваливши концепт програма који је комбинација филмова за децу и домаће продукције из претходне године.

„Презадовољни смо, пре свега, људима овде и некако нам је то највећи утисак. Желим да се захвалим Дому културе 'Грачаница' и ентузијазму свих који су били укључени у организацију“, рекла је координаторка фестивала Сара Бркић, додајући да је посета била боља у односу на прошлу годину без обзира на то што је овогодишње издање фестивала одржано током радне недеље.

Иван Стојковић из Дома културе „Грачаница“ захвалио је публици „која је била веома добар сарадник на фестивалу“. Стојковић је истакао да су Европски културни форум и Дом културе „Грачаница“ презадовољни како је протекао фестивал.

На трећем Косово и Метохија међународном филмском фестивалу (КММФФ), под слоганом Овде! у организацији Европског културног форума од 13. до 15. децембра у Дому културе „Грачаница“ приказано је укупно 14 филмова.

Приход од улазница пројекције филма на Млечном путу Емира Кустурице, који је приказан првог фестивалског дана, организатори су проследили у добротворне сврхе, Центру за особе ометене у развоју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи