„Човек делфин“ отвара Међународни фестивал подводног филма

Премијером документарног филма „Човек делфин“ редитеља Лефтериса Каритоса, данас ће у Дворани Културног центра Београда бити отворен 21. Међународни фестивал подводног филма.

„Човек делфин“ отвара Међународни фестивал подводног филма „Човек делфин“ отвара Међународни фестивал подводног филма

Човек делфин је документарац о Жаку Мајолу, једном од пионира у сада већ популарном спорту – роњењу на дах.

Његов спектакуларан и узбудљив живот и границе које је померао, инспирисао је и Лик Бесона да сними филм Велико плаветнило, који је својевремено оборио све границе гледаности и постао један од култних филмова у коме су бриљантне улоге остварили Жан-Марк Бар, Жан Рено и Розана Аркет.

Уз нарацију Жан-Марк Бара, глумца који је успешно портретисао Мајола у Великом плаветнилу, филм Човек делфин проткан је ретком филмском архивом од 50-их па надаље, уз запањујућу савремену подводну фотографију.

Портрет човека који је досегао границе људског тела и ума приказан је кроз приче, разговоре и дружења од Медитерана до Јапана, од Индије до Бахама, са његовом децом Доти и Жан Жаком, као и светским шампионима у роњењу на дах Вилијамом Трубриџом, Меган Хини-Грир и Умбертом Пелизаријем.

Филм се приказује у оквиру пројекта „Мувинг докс“, а подржан је од стране „Креативне Европе" – „Медиа програма“.

Међународни фестивал подоводног филма, који под мотоом „Нека воде увек буду чисте“ траје до 17. децембра у Музеју Југословенске кинотеке и Дворани Културног центра Београда, обухватиће такмичарски програм краткоментражних филмова, представљање подводних фотографија, изложбу дечјих цртежа, предавања, презентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи