„Дизни“ купује "21st Century Fox"

„Волт Дизни“ купује "21st Century Fox" од медијског магната Руперта Мардока, за 52,4 милијарде долара. У овој, како медији већ зову продаји века, „Дизни“ ће преузети и око 13,7 милијарди долара дуга. Вест да Мардок и његови синови продају већи део империје коју су градили годинама примљена је као шок у индустрији забаве.

Тако ће „Дизни“, познат најмлађима по најлепшим цртаним филмовима, постати власник најчувеног холивудског студија из кога су изашли филмски хитови Бетмен, Супермен, Рат звезда...

Постаје и власник удела у „Скају“, највећем провајдеру сателитске телевизије у Европи, затим бројних кабловских канала укључујући FX и Националну Географију. „Дизни“ ће бити власник и једног од најгледанијих канала у Индији – Стар Индија.

Шездесетогодишњи директор „Дизнија“ остаће на овој функцији до 2021. године, мада је већ три пута одложио одлазак у пензију.

„Мислим да је то пријатна вест за потрошаче. Циљ је да створимо висококвалитетан садржај. Затим ћемо га дистрибуирати свима у свету који воле и траже такав садржај“, каже Боб Игер, извршни директор компаније „Волт Дизни“.

Договором постигнутим између „Дизнија“ и „Фокса“, Мардок ће и даље управљати Фокс њуз каналом, ФС1 спортским каналом и „Фоксовом“ кабловском мрежом у САД.

Овом продајом је окончана више од пола века дуга експанзија империје Мардока, који је од аустралијског листа, наслеђеног од оца у 21. години, створио најважнији медијски и филмски конгломерат на свету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи