Шумадијски филмски фестивал од 14. до 17. децембра

Други по реду Шумадијски интернационални филмски фестивал одржаће се од 14. до 17. децембра у Крагујевцу, а програм обухвата 12 дугометражних филмова из 10 земаља.

Фокус фестивала је на дебитантским филмовима који су претежно намењени младој публици и стога мото фестивала гласи „Од младих младима“ (Youth to youth).

На репертоару ће бити хрватска драма Не гледај ми у пјат, црногорска комедија Случајеви правде, босанска драма Мушкарци не плачу и домаћи документарац Гора.

ШИФФ ће отворити америчка драма Лаки, у којој своју последњу улогу игра глумац Хари Дин Стентон. Из Аустрије стижу два документарца Наш фармер и вишеструко награђивани Праћење путање.

Још један наслов који је освајао награде на фестивалима широм света јесте шпанска драма Лето 1993.

Француску ће представљати филмови Скеле и Плаћеник, Италију Седам чинова милосрђа, а из Немачке долази историјски трилер Лавиринт лажи.

Поменути дугометражни филмови приказиваће се у Позоришту за децу, а краткометражна остварења, сва из домаће продукције, у Културном центру УММУС.

Филмови из обе такмичарске селекције биће у конкуренцији за Награду публике града Крагујевца коју гласањем након пројекција додељују посетиоци фестивала.

Након сваке пројекције биће одржан разговор са присутним ауторима и члановима филмских екипа и гостима фестивала.

Пратећи програм фестивала обухватиће радионицу за децу коју ће организовати „Филмкултура“, организација за едукацију у области аудиовизуелне културе и уметности, као и трибину на тему „Мој први филм“.

На трибини ће говорити један од најзначајнијих српских редитеља Радивоје Андрић, који потписује филмове као што су Муње и Кад порастем бићу кенгур.

Цена улазница износи 150 динара за један фестивалски дан и оне се могу купити на билетарници Позоришта за децу, Културном центру УММУС и кафићима „Обломов“ и „Танго“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи