Три награде за филм „Био двапут један краљ“

Краткометражни анимирани филм „Био двапут један краљ“ Војина Васовића и Николе Степковића освојио је три награде на филмском фестивалу „Канада шортс“.

Снимљен у копродукцији кућа "To Blink Animation Studio" и „План 9“, филм Васовића и Степковића награђен је за најбољу анимацију, најбољи сценарио и најбољи филм.

„Жири је био дубоко импресиониран вашим кратким филмом. На селекциону комисију, као и на публику ваш филм је деловао веома снажно и подстицајно. Хвала вам што сте га поделили са фестивалом 'Канада шортс'. Желимо вам континуирани успех у даљим филмских подухватима“, поручио је жири фестивала ауторима филма.

Био двапут један краљ (Twice Upon a Time) на недавно завршеном фестивалу "Fancine" у Малаги, освојио је награду публике, убрзо након награде за најбољу оригиналну композицију на Краљевском фестивалу која је припала Владимиру Керкезу и Александру Ранђеловићу.

Филм наставља фестивалску турнеју, а аутори филма Војин Васовић и Никола Степковић већ раде на дугометражној верзији ове приче, за коју сценарио поред Васовића потписује и Дуња Петровић.

Пројекат дугометражног филма Био двапут један краљ учествовао је на копродукцијском форуму "CEE Animation Workshop" који је одржан од 2. до 6. децембра у Љубљани у оквиру фестивала „Аниматека“, где су продуценти филма имали прилике да траже регионалне партнере за даљи развој пројекта и представљају Србију заједно са још 18 земаља централноисточне Европе.

Земље учеснице потписале су „Љубљана акорд“ – платформу о стварању бољих услова за производњу и копродукције анимације у региону.

Био двапут један краљ је прича о краљу који има подвојену личност и живи у несвакидашњем подељеном екрану.

Једна његова половина представља Краља Песника, човека елегантних манира и покрета, док друга представља Краља Ратника, неустрашивог и гордог војсковођу.

Они очајнички желе да се отарасе један другог и на том путу им помажу разни лекари, друиди, њихове верне краљице, па чак и њихов архинепријатељ – двоглава аждаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво