На филмском фестивалу „Косово и Метохија“ 14 филмова

Током трећег Међународног филмског фестивала „Косово и Метохија“ (КММФФ), који ће се под слоганом „Овде!“ у организацији Европског културног форума одржати од 13. до 15. децембра у Дому културе Грачаница, биће приказано укупно 14 филмова.

У дневним терминима од 11, 13 и 15 часова најмлађи ће уживати у селекцији најбољих три-де цртаних филмова синронизованих на српски.

Биће приказано шест филмова у девет термина: Мали шеф, Дружина из џунгле, Тврд орах 2, Чудовишта из моје породице, Мој мали пони и Вау вау звезда.

Домаћи филм је и ове године у првом плану, а публику очекују вредна и запажена остварења српске, али и црногорске кинематографије.

Првог фестивалског дана биће приказан филм Игла испод прага редитеља и сценаристе Ивана Мариновића, „посластица за љубитеље црног хумора“ према оцени часописа Холивуд рипортер, у којем играју Никола Ристановски, Јелисавета Сека Саблић, Љубомир Бандовић, Богдан Диклић, Леон Лучев и други.

Истог дана на програму је На млечном путу Емира Кустурице, а у овој љубавној ратној драми, поред самог редитеља играју Моника Белучи, Слобода Мићаловић и Предраг Мики Манојловић.

Другог фестивалског дана биће приказани Бисер Бојане Милана Караџића, Стадо Николе Која, а последњег дана публика у Грачаници погледаће српског кандидата за Оскара “Реквијем за госпођу Ј редитеља Бојана Вулетића и црногорску комедију Д букс оф књиге: Случајеви правде.

Програм фестивала употпуниће и британско-кинески акциони трилер С.М.А.Р.Т. потера са Орландом Блумом у главној улози (13. децембар) и Планета мајмуна - Рат, трећи део популарне франшизе (14. децембар).

Публика ће, као и прошле године, својим гласовима прогласити најбољи домаћи филм, који ће бити приказан 15. децембра.

Претпродаја улазница почиње од понедељка 11. децембра, а исте се могу купити по цени од 100 (за два-де) и 150 динара за три-де пројекције на билетарници Дома културе Грачаница.

Међународни филмски фестивал „Косово и Метохија“ се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, у партнерству са Домом културе Грачаница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво