Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом

Почетак биоскопског приказивања „Легенде о Коловрату“ у Русији наговештава велики успех – филм је већ по гледаности надмашио остварење „Викинг“ и прети да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије.

Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом

Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат, каже један од двојице редитеља остварења Легенда о Коловрату Џаник Фајзив, српској публици познат по филму Турски гамбит.

То је, како Фајзив истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације.

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света.

Kако су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака са мистериозним храбрим ратником на челу.

Буџет филма од готово 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2.000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило више од 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и пре премијере откупило права за ово остварење.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александар Илин.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара