Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом

Почетак биоскопског приказивања „Легенде о Коловрату“ у Русији наговештава велики успех – филм је већ по гледаности надмашио остварење „Викинг“ и прети да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије.

Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат, каже један од двојице редитеља остварења Легенда о Коловрату Џаник Фајзив, српској публици познат по филму Турски гамбит.

То је, како Фајзив истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације.

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света.

Kако су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака са мистериозним храбрим ратником на челу.

Буџет филма од готово 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2.000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило више од 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и пре премијере откупило права за ово остварење.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александар Илин.

број коментара 18 пошаљи коментар
(субота, 15. сеп 2018, 17:03)
jakarin austrija [нерегистровани]

film je bolji od svih dosada zajedno holivudskih

Film je fenomenalan i samo .... mogu dati losu ocenu!! Bolji je od holivudskih milijardu puta!!

(уторак, 23. јан 2018, 09:28)
anonymous [нерегистровани]

.

Game of thrones je najbolja serija ikad

(среда, 17. јан 2018, 21:04)
Тихомир [нерегистровани]

Коловрат

Филм је врхунско руско остварење. Подсетио ме је на оне старе руске бајке.
Прича филма је оригинална,музика генијална а тек филмски ефекти, а поготово сценографија и костими глумаца. Глумци фантастични. Једноставно као да смо сви ми заборавили на руске писце,композиторе,сликаре, на руски балет,оперу, па и на велике руске редитеље, и сад смо изненађени са овако спектакуларним филмом.

(понедељак, 08. јан 2018, 00:09)
anonymous [нерегистровани]

pitanje

gdje mogu pogledati film s prevodom?

(недеља, 07. јан 2018, 12:08)
anonymous [нерегистровани]

Užas

Film je Očajan. Tačka.

(петак, 05. јан 2018, 20:33)
Mirko [нерегистровани]

Odličan film

Bio sam na premijeri filma. Film je odličan. Trejleri nisu dobro urađeni. Gledajući ih nisam očekivao tako dobar film. Kolovrat nije klasični superheroj iz američke kinematografije koji sam samcat pobeđuje. Akcenat je na slozi i šta se dešava kada sloge nema. Interesanto je da glavni junak zbog povrede glave u detinjstvu zaboravlja sve kad se probudi i u stanju je da razvali sve i svakog u svojoj blizini, dok mu se pamćenje ne vrati. Amerikanci bi ovakvog heroja provlačili kroz mnoge sezone serijala ili kroz filmsku franšizu. Rusi su snimili samo jedan film. Film traje prekratko jer se sadržaj koji nudi guta u jednom zalogaju.

(петак, 08. дец 2017, 21:48)
Ljubitelj dobrih filmova [нерегистровани]

Re: Utisak

Daaaaa...u pravu si. Samo da dodam jednu..."sitnicu"... 90% američkih istorijskih priča je stilski i umetnički doterano do te mere, da skoro i nemaju veze sa faktografijom, a sve to da bi se dobili interesantni sadržaji pogodni za što više specijalnih efekata. Kod njih je priča stvorena radi efekata, a dobija se utisak da efekti prate priču.
Kod Ruskih filmova, situacija je obratna.
Iskreno se izvinjavam ako sam povredio nečije osećaje ali ja sam iskreno neutralan.

(петак, 08. дец 2017, 15:51)
anonymous [нерегистровани]

Utisak

Deluje jako lose, specijalni efekti su dobri samo dok su u sluzbi price, a ne da se preteruje sa njima. Ovde se islo na spektakl, na vizuelno, imam osecaj da je prica tu reda radi, tako je nazalost sa vecinom danasnjih istorijskih filmova. Jedini film koji govori o tom periodu, a da valja je upravo ruski film, "Mongol"(2007), film Sergeja Bodrova...

(петак, 08. дец 2017, 14:52)
anonymous [нерегистровани]

istorijski spektakl

Trejler više izgleda na film "300" nego na serije zapada "Vikinge" i "The game of Thrones". Rusi su super odrasili istorijski spektakl. Svaka čast

(петак, 08. дец 2017, 12:58)
anonymous [нерегистровани]

normala

Rusi su jedan veliki, iskusan, originalan i talentovan narod.Treba li se cuditi sto prave odlicne filmove?