Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом

Почетак биоскопског приказивања „Легенде о Коловрату“ у Русији наговештава велики успех – филм је већ по гледаности надмашио остварење „Викинг“ и прети да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије.

Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат, каже један од двојице редитеља остварења Легенда о Коловрату Џаник Фајзив, српској публици познат по филму Турски гамбит.

То је, како Фајзив истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације.

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света.

Kако су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака са мистериозним храбрим ратником на челу.

Буџет филма од готово 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2.000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило више од 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и пре премијере откупило права за ово остварење.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александар Илин.

број коментара 12 пошаљи коментар
(петак, 08. дец 2017, 21:48)
Ljubitelj dobrih filmova [нерегистровани]

Re: Utisak

Daaaaa...u pravu si. Samo da dodam jednu..."sitnicu"... 90% američkih istorijskih priča je stilski i umetnički doterano do te mere, da skoro i nemaju veze sa faktografijom, a sve to da bi se dobili interesantni sadržaji pogodni za što više specijalnih efekata. Kod njih je priča stvorena radi efekata, a dobija se utisak da efekti prate priču.
Kod Ruskih filmova, situacija je obratna.
Iskreno se izvinjavam ako sam povredio nečije osećaje ali ja sam iskreno neutralan.

(петак, 08. дец 2017, 15:51)
anonymous [нерегистровани]

Utisak

Deluje jako lose, specijalni efekti su dobri samo dok su u sluzbi price, a ne da se preteruje sa njima. Ovde se islo na spektakl, na vizuelno, imam osecaj da je prica tu reda radi, tako je nazalost sa vecinom danasnjih istorijskih filmova. Jedini film koji govori o tom periodu, a da valja je upravo ruski film, "Mongol"(2007), film Sergeja Bodrova...

(петак, 08. дец 2017, 14:52)
anonymous [нерегистровани]

istorijski spektakl

Trejler više izgleda na film "300" nego na serije zapada "Vikinge" i "The game of Thrones". Rusi su super odrasili istorijski spektakl. Svaka čast

(петак, 08. дец 2017, 12:58)
anonymous [нерегистровани]

normala

Rusi su jedan veliki, iskusan, originalan i talentovan narod.Treba li se cuditi sto prave odlicne filmove?

(петак, 08. дец 2017, 11:00)
vasilij [нерегистровани]

Rusija im smeta

Morace ovi iz EU nekako to da sankcionisu i upropaste im taj filmski poduhvat. Slicno su uradili sa zimskim olimpijskim igrama u Sociju a naravno gledaju i da uprskaju svetsko prvenstvo u fudbalu. Vec sada citam razne kritike u zapadnim novinama na racun gradnje tih stadiona u Rusiji.

(петак, 08. дец 2017, 10:36)
anonymous [нерегистровани]

Selo Kolovrat

Ima i selo kod Tuzle (katolicko-hrvatsko) istog naziva.

(петак, 08. дец 2017, 09:09)
Sloba [нерегистровани]

Simboli

Kolovrat je stari slovenski simbol ( stoji mu na stitu) Verovatno ima veze sa zivotnim ciklusom. Inace je i lepo musko ime.

(петак, 08. дец 2017, 08:12)
anonymous [нерегистровани]

Viking

Film o Knezu Vladimiru je film o Knezu Vladimiru.. A Game of Trons je holivudsko ... ostvarenje...

(петак, 08. дец 2017, 07:24)
anonymous [нерегистровани]

e...

samo da im Evropljani ne zabrane prikazivanje,kako su krenuli sa politikom prema Rusiji nebi me ni iznenadilo...

(петак, 08. дец 2017, 05:38)
upucen [нерегистровани]

Rusi talentovan narod

Ruske filmadzije za razliku od nasih brzo uce od Amerikanaca i zapadnjaka. Rezija i produkcija su im odavno vrhunski i kvalitetni. Video spotovi su im kao na MTV. A mi smo jos u dobu crno bele tehnike snimanja,kadriranja u dva kadra, jadnih spec.efekata..

Ali to valjda lici na nas, slabo se prilagodjavamo novinama i napretku,neinventivno..
Verovatno je razlog nasa stara boljka sve preko neke vrste veze i protekcije, gde talentovana deca nemaju pristup tim skolama i zaposlenju.I tako generacijama..