Филмови „Без љубави“ и „Духови Исмаила“ стижу у биоскопе

Најзапаженији филмови 23. Фестивала ауторског филма, „Без љубави“ и „Духови Исмаила“ стижу у биоскопе 7. децембра. Ова остварења награђивана на светским фестивалима, према речима критике, спадају у категорију најбољих европских филмова у 2017. години, а сада ће и домаћа публика имати прилику да их погледа у оквиру редовних биоскопских репертоара.

Драма „Без љубави“, тренутно једног од најцењенијих руских редитеља Андреја Звјагинцева, доноси причу о брачном пару који пролази кроз развод и покушава да пронађе свог сина, који је нестао усред једне од њихових свађа.

Упитању је велики, снажан, узбудљив, потресан филм, који нас подсећа да имамо право и можемо да уништимо свој, али не и животе других.

„Без љубави“ испитује породицу као институцију и изузетно снажно делује на посматрача.

Руски филм је имао светску премијеру на фестивалу у Кану, где је Звјагинцев добио награду критике, а успешан низ настављен је и у Лондону и Минхену.

Филм Андреја Звјагинцева изабран је за представника руске кинематографије за награду Оскар у категорији страног филма, чије ће номинације бити званично објављене почетком 2018. године.

У француском филму „Духови Исмаила“, који је отворио овогодишњи Кански фестивал, главне улоге тумаче Марион Котијар и Метју Амалрик, а режију потписује редитељ Арноа Деплешен.

Прича прати живот Исмаила Вијара, редитеља који започиње снимање новог филма, инспирисаног својим братом дипломатом за кога верује да је шпијун.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи