Трећи фестивал КММФФ у Грачаници од 13. до 15. децембра

У Дому културе „Грачаница“ од 13. до 15. децембра, под слоганом „Овде“, биће одржан трећи Косово и Метохија међународни филмски фестивал у организацији Европског културног форума.

Под покровитељством Министарства културе Србије и у партнерству са Домом културе „Грачаница“, биће приказани српски филмови најновије продукције и филмови који су обележили светске филмске фестивале.

Посебна пажња биће посвећена најмлађима, који ће и ове године имати свој простор на фестивалу и сваког дана моћи ће да погледају неколико пројекција најновијих дечјих филмова у три-де техници, синхронизованих на српски језик.

Најмлађи посетиоци ће моћи да погледају остварења Мали шеф, Дружина из џунгле, Чудовишта из моје породице, Тврд орах...

Публику очекују, између осталих, српски кандидат за Оскара Реквијем за госпођу Ј. Бојана Вулетића, са изврсном Мирјаном Карановић у главној улози, На млечном путу Емира Кустурице са Моником Белучи, урнебесна комедија Стадо, у режији Николе Које, Игла испод прага редитеља и сценаристе Ивана Мариновића, Бисер Бојане Милана Караџића, наводи се у саопштењу.

Након завршетка фестивала, публика ће, као и прошле године, својим гласовима прогласити најбољи домаћи филм.

Након прва два успешна и посећена издања - 2015. у Косовској Митровици и прошле године у Звечану, КММФФ, чији је главни циљ подизање културне свести и јачање културне понуде у српским срединама на Косову и Метохији, биће ове године одржан у Грачаници.

КММФФ је замишљен као међународни филмски фестивал, али са акцентом на промоцији српске кинематографије и културе.

Фестивал, користећи филм као изражајно средство доступно широком аудиторијуму је ту да подсети на универзалне вредности, првенствено на принципе заједништва, равноправности и солидарности, али и да укаже на неопходност очувања културе на Косову и Метохији, као круцијалног сегмента једног друштва. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи