„Јужни ветар“, савремен, суров и оригиналан трилер

У Београду се завршава снимање новог домаћег филма „Јужни ветар“, редитеља Милоша Аврамовића. Поред Милоша Биковића коме је поверена главна улога, овај савремени трилер окупио је плејаду најзначајнијих глумачких имена.

Јужни ветар је сурова, али духовито испричана прича о београдском подземљу. Редитеља Милоша Аврамовића, који је и косценариста са Петром Михајловићем, инспирисала су аутентична искуства људи укључених у криминалне активности током 90-тих година прошлог века, у свету екстремног насиља и сиромаштва.

Предочена кроз испреплетане судбине оних који су у жељи за бољим животом изабрали погрешан пут, прича је посвећена младима, с намером да из ње извуку поуку.

„Прича је на неки начин универзална. Заплет нашег филма може да се деси од Париза до Кабула. Идеја је била да направимо филм где ће се публика забавити, добро провести, а опет који ће имати неки ниво и квалитет“, каже Аврамовић.

Тумачећи Петра Мараша, јунака са перспективом који се игром глучаја нашао у окрутном свету подземља, Милош Биковић се први пут нашао у улози негативца.

„Дао сам себи задатак да мало проучим психолошки шта се дешава и како размишљају људи из тог миљеа. Ми снимамо садашње време, али прича може комотно да се стави у 90-те године“, објашњава Биковић.

„Играм инспектора полиције Ступара који је карика између политике и криминала. Ништа ни лепо ни позитивно се не може рећи за мој лик“, наводи глумац Милош Тимотијевић.

„Играм једног остарелог криминалца, али оно што ми је врло занимљиво је да је ово једна прича о београдском или балканском криминалу, али испричана на један оригиналан и специфичан начин“, истиче глумац Драган Бјелогрлић.

„Ово је један велики сценарио на ту тему уличног живота, криминала који у себи има нешто праве приче и пуно доброг дијалоге, ситуације које су заиста уверљиве“, каже глумац Небојша Глоговац.

Јужни ветар биће жанровски филм, класичан трилер са реалном причом о серији неуспеха малог човека. Премијеру се очекује у фебруару идуће године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво