„Јужни ветар“, савремен, суров и оригиналан трилер

У Београду се завршава снимање новог домаћег филма „Јужни ветар“, редитеља Милоша Аврамовића. Поред Милоша Биковића коме је поверена главна улога, овај савремени трилер окупио је плејаду најзначајнијих глумачких имена.

Јужни ветар је сурова, али духовито испричана прича о београдском подземљу. Редитеља Милоша Аврамовића, који је и косценариста са Петром Михајловићем, инспирисала су аутентична искуства људи укључених у криминалне активности током 90-тих година прошлог века, у свету екстремног насиља и сиромаштва.

Предочена кроз испреплетане судбине оних који су у жељи за бољим животом изабрали погрешан пут, прича је посвећена младима, с намером да из ње извуку поуку.

„Прича је на неки начин универзална. Заплет нашег филма може да се деси од Париза до Кабула. Идеја је била да направимо филм где ће се публика забавити, добро провести, а опет који ће имати неки ниво и квалитет“, каже Аврамовић.

Тумачећи Петра Мараша, јунака са перспективом који се игром глучаја нашао у окрутном свету подземља, Милош Биковић се први пут нашао у улози негативца.

„Дао сам себи задатак да мало проучим психолошки шта се дешава и како размишљају људи из тог миљеа. Ми снимамо садашње време, али прича може комотно да се стави у 90-те године“, објашњава Биковић.

„Играм инспектора полиције Ступара који је карика између политике и криминала. Ништа ни лепо ни позитивно се не може рећи за мој лик“, наводи глумац Милош Тимотијевић.

„Играм једног остарелог криминалца, али оно што ми је врло занимљиво је да је ово једна прича о београдском или балканском криминалу, али испричана на један оригиналан и специфичан начин“, истиче глумац Драган Бјелогрлић.

„Ово је један велики сценарио на ту тему уличног живота, криминала који у себи има нешто праве приче и пуно доброг дијалоге, ситуације које су заиста уверљиве“, каже глумац Небојша Глоговац.

Јужни ветар биће жанровски филм, класичан трилер са реалном причом о серији неуспеха малог човека. Премијеру се очекује у фебруару идуће године.

Остали аутори: Сандра Перовић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. нов 2017, 13:19) - anonymous [нерегистровани]

Zasto samo "krimi" filmovi ?

Zasto se samo snimaju filmovi sa akcentom na ratna desavanja, kriminal i sve ono lose ? Zasto se ne snimaju ljubavni filmovi, humoristicki filmovi, nesto sto ce narodu probuditi elan za bolju i svetliju buducnost ? Imam utisak kao da je nekome u interesu da nam se pred glavama i narednih sto godina samo vrte mracne i depresivne scene, kao da prosto uzivamo u tim slikama kriminala, ratnih scena, korupcije, mahinacije i slicnih negativnih pojava.