„Последњи џедај“ стиже 15. децембра

За тачно месец дана, 15. децембра, заказана је светска премијера 8. дела серијала „Ратови звезда“, насловљена „Последњи џедај“, од кojeг се очекује да буде најгледанији филм у овој години.

Откако je холивудска компанија „Волт Дизни“ 2012. откупила од Џорџа Лукаса сва права на његов серијал Ратови звезда, нови власник је почео да се припрема да настави причу у којој би играли неки ветерани и неки нови глумци.

Тако је снимљен филм Буђење силе који је стигао пред публику 2015. године и постигао спектакуларан успех. У филму који је режирао Ј. Ј. Абрамс појавило се троје ветерана – Харисон Форд као остарели Хан Соло, Марк Хамил и Кери Фишер која је сада генерал, а не више принцеза. Остале важне нове ликове играли су и нови глумци које је публика веома лепо прихватила.

Прича почиње 30 година након што се завршила првобитна Лукасова серија 1983. године, која је била зачетник читаве нове индустрије и донела богатство својим ауторима.

Одмах пошто се показало да љубитеља Ратова звезда има по целом свету, почеле су припреме за осми филм Последњи џедај у коме се прича наставља тамо где је стала у Буђењу силе.

Директор студија компаније „Волт Дизни“, Кетлин Кенеди, определила се да ангажује Рајана Џонсона да напише сценарио и режира Последњег џедаја.

Џонсон са нестрпљењем очекује премијеру, јер до сада није режирао неки научно-фантастични филм, али и тако монументалних размера као што се очекује од неког филма овог најуспешнијег серијала у историји седме уметности.

Џонсон (43) признаје да је као дечак обожавао Ратове звезда и да је све наставке гледао више пута, а посебно овај најновији, јер његов колега Абрамс је у свој филм унео потребну свежину, чинећи га савременијим од оних старих Лукасових.

Режисер је веома срећан и поносан што му је Кетлин Кенеди пружила пуну слободу да креира сценарио без било чијег мешања, тако да је прича о потрази за Ханом Солом, који је нестао у космосу, плод његове маште.

Како је испричао новинару Њујорк тајмса, Џонсона су током снимања посећивали многи који су играли важну улогу у стварању ранијих филмова овог серијала – од „оца“ Џорџа Лукаса до аутора Буђења силе Абрамса који је, како је рекао Џонсон, био веома добар консултант.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво