Пројекат „Говори да бих те видео“ награђен у Солуну

„Еуримажова“ награда у износу од 50.000 евра на Међународном филмском фестивалу у Солуну додељена је пројекту српског филма „Говори да бих те видео“ Марије Страјнић, јер је процењено да је у питању филм који ће померити границе филмског израза и допринети обнови европског филма, наводи се у саопштењу Филмског центра Србије.

На Међународном филмском фестивалу у Солуну, наводи се у саопштењу Филмског центра Србије, додељене су награде у неколико категорија, а у програму Agora: Work in Progress, у којој се за награду "Eurimages Lab Project Award" такмичило 11 пројеката, победио је пројекат српског филма Говори да бих те видео.

Реч је о српско-хрватској копродукција у режији Марије Стојнић и продукцији Марије Стојнић и Милоша Ивановића, док су копродуценти Тибор Кесери и Вања Јамбровић.

У саопштењу се подсећа да је пројекат наведеног филма у марту ове године добио награду „Загреб Докс ПРО“, а да ће Марија Стојнић и Милош Ивановић, уз још шесторо српских документариста, средином овог месеца похађати програм „ИДФА академија“ у оквиру престижног фестивала ИДФА у Амстердаму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво