Пројекат „Говори да бих те видео“ награђен у Солуну

„Еуримажова“ награда у износу од 50.000 евра на Међународном филмском фестивалу у Солуну додељена је пројекту српског филма „Говори да бих те видео“ Марије Страјнић, јер је процењено да је у питању филм који ће померити границе филмског израза и допринети обнови европског филма, наводи се у саопштењу Филмског центра Србије.

На Међународном филмском фестивалу у Солуну, наводи се у саопштењу Филмског центра Србије, додељене су награде у неколико категорија, а у програму Agora: Work in Progress, у којој се за награду "Eurimages Lab Project Award" такмичило 11 пројеката, победио је пројекат српског филма Говори да бих те видео.

Реч је о српско-хрватској копродукција у режији Марије Стојнић и продукцији Марије Стојнић и Милоша Ивановића, док су копродуценти Тибор Кесери и Вања Јамбровић.

У саопштењу се подсећа да је пројекат наведеног филма у марту ове године добио награду „Загреб Докс ПРО“, а да ће Марија Стојнић и Милош Ивановић, уз још шесторо српских документариста, средином овог месеца похађати програм „ИДФА академија“ у оквиру престижног фестивала ИДФА у Амстердаму.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 12. нов 2017, 17:05)
anonymous [нерегистровани]

Штура вест

Ни речи о радњи награђеног филма, хоћемо ли моћи да га погледамо у Србији и када. Било би добро да уметничке и документарне филмове који убиру награде у свету, а овде су непознати, можемо макар на РТС-у погледати. Тако би умањили вакум квалитетног садржаја и освежили понуду