Српски филмови на Фестивалу у Котбусу

Филмски фестивал у Котбусу, усредсређен на источноевропске ауторе и кинематографије, почиње данас и трајаће до 12. новембра, а у програм су уврштени и српски филмови, док ће три нова српска филмска пројекта бити представљена у индустријском делу фестивала.

Редитељ Данило Бећковић члан је овогодишњег главног фестивалског жирија, а његов филм Јесен самураја биће приказан у оквиру селекције Национални хитови.

У главном такмичарском програму нашло се словеначко-српско остварење Дружница редитеља Јана Цвитковића, док ће у програму Спектрум бити приказан филм Ветар Тамаре Дракулић.

У оквиру индустријског дела Фестивала у Котбусу Филмски центар Србије ће окупљеним професионалцима представити три српска филмска пројекта у фази развоја.

Реч је о пројектима Илијин повратак (Labour Day) продуцента Милана Стојановића и редитеља Младена Ђорђевића, Чулова искушења (Trials of Chul) продуцента Марка Паљића и Данила Бећковића у Бећковићевој режији и Аутопортрет (Autoportrait) продуцената Јасминке Јаснигер Радовановић и Горана Радовановића, који ће режирати Горан Радовановић.

Филмски фестивал у немачком граду Котбусу одржава се 27. пут.

број коментара 0 пошаљи коментар