„Пси лају, ветар носи“ пред судом публике

Нова серија „Пси лају, ветар носи“, у продукцији куће „Контраст студиос“ и Радио-телевизије Србије, по сценарију Радоша Бајића, спремна је за суд публике. На Првом програму, одмах после Дневника, премијерно је емитована прва од 11 једносатних епизода.

Серија Пси лају, ветар носи, жанровски припада комедији карактера и нарави. Редитељка серије Јелена Бајић Јочић, гостујући у Дневнику РТС-а, открива да се екипа потрудила да пласира и одређене друштвено-одговорне поруке. 

„Ово је прича која се бави људима са маргине. То су стотине хиљада људи који живе на ободу града, загледани у тај град и сналазе се да преживе. Они су без икакве социјалне, друштвене и економске сигурности и стабилности но, ипак гаје наду да им сваки нови дан, свако ново јутро доноси могућност да преживе и да опстану“, објаснила је Јелена Бајић Јочић.

У серији је ангажован велики број глумаца. Коментаришући искуство рада са легендама српског глумишта, али и младим надама, Јелена Бајић Јочић наглашава да је била част и задовољство сарађивати са изузетном групом фантастичних глумаца. 

„Они су сви дали максимум своју енергију, свој ентузијазам, таленат и дар да заједно са мном удахнемо живот тим новим ликовима. Управо је велика помоћ за једног редитеља када имамо искусне, велике глумце као што су Мира Бањац, Анита Манчић, Тихомир Станић, Радош Бајић, који тумачи једну улогу, и многи други, заједно са млађим глумцима где они многим сугестијама и мени и колегама помогну да се направи нешто добро и квалитетно“, закључила је редитељка серије. 

Од вечерас сваке суботе гледајте нову серију Пси лају, ветар носи на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи