Секи Саблић признање „Комеди феста“

Глумица Јелисавета Сека Саблић награђена је за допринос филмској комедији. Признање „Комеди феста“ прослављеној српској уметници уручио је редитељ Иван Мариновић, у чијој је комедији „Игла испод прага“ глумица још једном бриљирала.

Секи Саблић признање „Комеди феста“ Секи Саблић признање „Комеди феста“

Славна глумица није крила одушевљење што јој је баш редитељ Иван Мариновић уручио признање: „Иван је дивни млади редитељ са којим сам лепо сарађивала у његовом филму Игла испод прага, где сам играла баку. Уживала сам и у улози и у раду са Иваном“.

Истичући да је част примити признање за допринос филмској комедији Јелисавета Сека Саблић нагласила је и да јој је драго уколико је допринела развоју домаћег филма.

„Ево све време се преиспитујем ко би још могао да се нађе на мом месту и заиста је много сјајних колега који такође заслужују овакво признање. Посебно ми значи да се додела одржава у овом фасцинантном простору Југословенске кинотеке“, рекла је Сека Саблић.

Прошле године признање је добио сценариста Синиша Павић.

Друго изање „Комеди феста“ траје до 22. октобра, до када гледаоци у Дворани Културног центра, „Синеплексу“ тржног центра „Биг“ и Музеју Југословенске кинотеке у Београду, као и у „Синеплексу“ у Новом Саду, могу погледати премијерне наслове, са фокусом на европској комедији, од којих већина неће имати биоскопску дистрибуцију.

Пратећи програм представља омаж комичарима који су нас напустили у овој години, између осталих Љубиши Самарџићу, чији ће филм Рад на одређено време у недељу затворити пратећи програм овогодишњег „Комеди феста“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво