Девет награда РТС-у на фестивалу играних серија

У Дому омладине уручене су награде 7. међународног фестивала играних серија ФЕДИС. На тој јединој манифестацији у југоисточној Европи која је посвећена играном ТВ садржају учествовало је десет серија из региона. Нашој кући додељено је девет награда, између осталих „Златна антена" за најбољу и најгледанију серију.

„Убице мог оца" најбоља је српска ТВ серија. Тихомиру Станићу који је у тој серији остварио улогу начелника полиције „Златна антена" за најбољег глумца. За исто остварење и награда Предрагу Гаги Антонијевићу за најбољу режију.

„Велико ми је задовољство да већ другу годину за редом као уредник најбоље игране серије подижем ласкаво признање Гран при ФЕДИС-а и морам да кажем да је серија 'Убице мог оца' отворила врата једном новом жанру, жанру криминалистичких серија и да је РТС са њом стекао милионски аудиторијум и велики број гледалаца који је волео и пратио ову серију", рекао је Марко Новаковић, уредник драмског и серијског програма РТС-а.

„Село гори а баба се чешља" најгледанија је играна серија.

Недељко Бајић, продуцент и глумац серије каже да је пуних пет година „Село гори а баба се чешља" била у домовима људи широм Србије и региона, са сто једном епизодом.

„Додуше ова награда је само за тај последњи пети циклус. У суштини ово је награда за цео серијал за који могу слободно да кажем, то су чињенице, није ничије мишљење, да је једна антологијска серија која је обележила једну епоху", рекао је Бајић. 

Награда за сценарио припала је серији „Војна академија". Војкан Борисављевић награђен је за музику, а Иванка Крстовић за најбоље костиме у серији „Santa Maria della Salute".

Предраг Јочић најбољи је директор фотографије серија „Село гори а баба се чешља" и „Сумњива лица".

Серији „Сумњива лица" и награда за најбољу монтажу. Уручене су и Повеље за запажене улоге у серијама које су учествовале на фестивалу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара