„Сенке над Балканом“ од недеље на РТС-у

Од недеље 22. октобра на Првом програму РТС-а почиње приказивање дуго ишчекиване серије „Сенке над Балканом“, Драгана Бјелогрлића. Тим поводом у Југословенској кинотеци окупила се ауторска екипа серије.

Реч је о претпремијерном приказивању пилот епизоде драмског трилера Сенке над Балканом у сусрет телевизијској премијери на РТС-у. Својеврсној промоцији која се овог лета догодила на Сарајевском филмском фестивалу, Филмским сусретима у Нишу, као и у Скопљу и Битољу.

„Занимљиво нам је да гледамо серију са публиком. Оно што би мене задовољило је реакција какву смо добили у Сарајеву, Нишу и Македонији. Томе се надамо и овде“, истакао је режисер Драган Бјелогрлић.

„Није лако снимати у Србији, посебно нешто толико амбициозно и када је у питању та епоха јер треба реконструисати једно време, али ако смо успели у томе била је то жеља читавог тима да се сними један филм од 11 сати. Приступили смо томе кад да снимамо филм, и естетски и наративно и глумачки. Мислим да је то био најтежи задатак, односно да држимо један филмски темпо кроз целу серију“, објаснио је Бјелогрлић.

Гледаоци нека недељом после Дневника у пола осам прате нову серију, чија ће нас радња вратити у бурни историјски период с краја двадесетих година 20. века.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи