„Пси лају, ветар носи“, Ставра и екипа ускоро пред гледаоцима РТС-а

Радио-телевизија Србије и „Контраст студиос“ представљају нову хумористичку серију „Пси лају, ветар носи“, коју чини 11 једносатних епизода. Причу о мало знаном свету предграђа као сценариста потписује Радош Бајић, у режији Јелене Бајић Јочић. Бројну екипу домаћих и глумаца из региона предводе: Тихомир Станић, Анита Манчић, Мира Бањац и Борис Миливојевић.

Приче о догодовштинама породице Ставрић и мноштво других занимљивих ликова, чине социјално и сатирично сведочанство о савременом друштвеном тренутку. Комедију карактера на ивици апсурда забавну за гледалиште, појашњава сценариста и глумац серије Пси лају, ветар носи.

„То је прича о људима који су прислоњени уз велики град, којима је тај велики град извор живота, опстанка и извор наде“, каже сценариста Радош Бајић.

Главни јунак приче је Костадин Ставрић Ставра, ситни преварант, сналажљив, на први поглед прек и незгодан, непромишљен, али добронамеран.

„Ставра је свако од нас што покушава да живи изнад својих тренутних могућности. Који покушава да од свог живота по сваку цену направи више него што га је судбина, историјске околности, друштвене околности у том тренутку натерале“, објашњава глумац Тихомир Станић.

Редитељским приступом Јелена Бајић Јочић покушала је да оживи ликове до те мере да публика није само неми посматрач из угла, већ да има утисак да учествује у животним вртлозима јунака.

„Први пут у играном серијском програму видеће се један полудокументаристички приступ који је усаглашен у редитељском, монтажном и сегменту фотографије“, истиче редитељка Јелена Бајић Јочић.

Прву епизоду серије Пси лају, ветар носи гледајте у суботу, 21. октобра, од 20 часова на Првом програму.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво