„Ана Карењина, сећања Вронског” од сутра пред српском публиком

Карата за српску премијеру филма „Ана Карењина, сећања Вронског” више нема, али домаћа публика остварење Карена Шахназарова може погледати наредних дана у биоскопима широм земље.

„Ана Карењина, сећања Вронског” од сутра пред српском публиком „Ана Карењина, сећања Вронског” од сутра пред српском публиком

Премијером филма Ана Карењина, сећања Вронског, која је заказана за сутра у 20 часова у Дворани Културног центра, почиње биоскопски живот спектакуларне, епске приче о великој љубави.

Велико интересовање бројних гледалаца потврђује и потпуно распродата сала Дворане Културног центра за премијерно приказивање.

Филм, који је припреман и сниман четири године, показаће сву величину руске кинематографије и величанствену љубавну причу која је и данас инспирација многима, па и славном редитељу Карену Шахназарову који ће поводом премијере бити гост Београда.

„За мене београдска премијера има велики значај, а и сам Београд је, по мом мишљењу, веома важан град за сваког руског режисера“, истакао је редитељ уочи доласка у Београд.

Радња филма Ана Карењина, сећања Вронског одвија се у време руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спасава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском.

Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасао живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице. „Моје име је Сергеј Карењин, господине Вронски, једини син Ане Карењине“.

Не гајећи било какве илузије и не очекујући одговоре, млади Карењин Вронском поставља питање које га мучи целог живота шта је натерало његову мајку на кобни чин?

После краћег оклевања Вронски одлучује да исприча своју причу о трагичној љубави са Аном Карењином. Вронски се враћа у прошлост и са Аниним сином дели сећања чији је заточеник тридесет година, запажајући да се људи сећају само онога чега желе да се сећају. Главне улоге играју Елизавета Бојарскaја и Кирил Гребеншхиков.

Филм Ана Карењина, сећања Вронског, од сутра ће се наћи на редовном репертоару више од 40 биоскопа у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво