Шта је РТС спремио за следећу сезону

Нова телевизијска сезона почела је на РТС-у. Нови филмови, домаће и иностране серије, нове приче и нова дружења само су део понуде која ће се наћи пред гледаоцима.

Врата јесење програмске шеме отворио је атрактиван инострани серијски програм. Даунтонска опатија, од уторка до петка води нас у тајанствене и раскошне животе британске аристократије.

Викендом нам се придружила хваљена британска крими драма Нестали, а ушли смо и у премијерну четрврту сезону омиљених Викинга. Друга половина октобра доноси ишчекиване премијере домаћих серија - политички трилер Сенке над Балканом и драмски серијал Пси лају, ветар носи. Уз другу сезону Сумњивих лица, серијском програму придужиће се и Козје уши и Месо.

„Драмски и серијски програм обезбеђује жанровску и тематску разноврсност. Оно што је посебно занимљиво је Пут у будућност, прича о савременој српској уметности друге половине 20. века, потом серијал Тин Ујевић који смо радили са Хрватском радио- телевизијом, Путеви средњег века који ће бити прави увод за финале године и прву епизоду Немањићи, рађање краљевине“, каже главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма, Небојша Брадић.

Преноси ексклузивних спортских догађаја настављају се и ове јесени-Лига шампиона, Лига Европе, одлучујуће утакмице за пласман на Светско првенство у фудбалу.

Од данас је први програм обогаћен својеврсним недељним поподневом, забавно-музичким серијалом 60 најлепших народних песама. До јуна идуће године, гледаоци ће бити у прилици да гласањем изаберу најбоље од најбољих.

А већ од следеће недеље, 15. октобра, недељом увече почињемо да приказујемо Луду ноћ, спектакуларан шоу програм који ће оживети време незаборавних музичких догађаја и великих филмских и серијских хитова, као и феномене и значајне личности наше музичке сцене.

„Луда ноћ је наш формат, то је измислио ауторски тим РТС-а, нисмо куповали никакву лиценцу, радимо нашим снагама и техничким и продукцијским и мислим да ће гледаоци РТС-а бити презадовољни, а то је на неки начин увод у велики новогодишњи шоу програм који и ове године припремамо са темом и сусретом тих 60 година телевизије у Србији, односно обележавањем овог великог јубилеја“, истиче главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а, Оливера Ковачевић.

Нови садржаји стижу и из области образовања и науке - емисије посвећене школској популацији и свим генерацијама.

„Образовно-научи програм већ дуги низ година од самог оснивања купује и најквалитетније образовне садржаје и научне, пре свега. У програмима научне редакције се могу видети најквалитетнији научно популарни филмови из продукције Би-Би-Сија и Дискаверија“, наводи Илија Церовић, главни и одговорни уредник Образовно-научног програма.

У старе термине враћају се емисије информативног програма Да, можда не, Упитник, Квадратура круга. Према подацима „Ипсос стратеџик маркетинга“, 39 одсто испитаника у Србији даје поверење РТС-овом информативном програму. Готово свакога дана, међу 20 најгледанијих емисија на свим телевизијама у Србији, половину чине наше информативне емисије.

Са намером да се појача приказивање документарних емисија и филмова снимљених у сопственој продукцији, само у протеклој недељи премијерно су емитована остварења - дводелна Осма седница: Рат другова и Злочин без казне.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара