Премијера филма „2012“

Нови филм „мајстора катастрофе“ Роланда Емериха, „2012.“, од вечерас у београдским биоскопима. Филм говори о апокалиптичним догађајима који прете да разоре цео свет, док само најбогатији и најмоћнији имају прилику да се спасу.

Aкциони научнофантастични филм о смаку света „2012" у режији Роланда Емериха од вечерас ће бити на редовном репертоару Београду, дан пре него у америчким биоскопима, најавио је домаћи дистрибутер „Так".

Мајстор за жанр катастрофе Емерих и овога пута је снимио изузетно узбудљив филм који је, захваљујући напретку технологије, још спектакуларнији него његови хитови „Дан независности" и „Дан после сутра".

Емерих је заједно са Хералдом Клосером написао сценарио о апокалипси која ће се догодити 21. децембра 2012. године, што је, наводно, још пре много векова прорекао народ Маја.

Радња филма почиње у данашње време, када научници откривају да ће поремећаји на Сунцу поменутог датума разорити планету Земљу.

Амерички председник сазива скуп најмоћнијих државника који доносе одлуку о градњи софистицираних „Нојевих барки", наравно тајно јер ће у тим бродовима бити места само за одабране.

Главни део филма дешава се 21. децембра 2012. године, као „директни пренос смака света".

Као и иначе у филмовима катастрофе, сцене земљотреса, цунамија, вулканских ерупција, опште катаклизме, комбиноване су са драмским елементима, а такозвани обични људи у ванредним околностима постају хероји, настојећи да спасу ближње.

То филму додаје филозофску ноту, мада повремено има и патетике, која је, срећом, ублажена духовитим детаљима и ироничним политичким жаокама.

Главне улоге у филму тумачеЏон Кјузак, Чивител Еџиофор, Тенди Њутн, Аманда Пит, Дени Гловер, Вуди Харелсон и други.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи