Илајева књига спасења

У ратом разрушеном свету у будућности, човечанство је на ивици егзистенције. Усамљени јунак Илај поседује књигу која би могла спасити људски род, уколико не дође у погрешне руке...

„Књига спасења" ("The Book of Eli") је пост-апокалитични вестерн браће Алберта и Алена Хјуза, са Дензелом Вашингтоном и Геријем Олдманом у главним улогама.

Радња филма је смештена 30 година у будућност, у свет који је опустошен серијом ратова.

После уништења, само мали број људи је преживео и они живе у разрушеним градовима (у свету који личи на филм „Побеснели Макс"), вративши се на начин живота као у средњем веку.

Таквом свету је примерен главни јунак Илај (Дензел Вашингтон), усамљеник и луталица са мрачном прошлошћу.

Илај поседује „књигу спасења", која садржи знање које би могло искупити човечанство.

Он ће морати да се избори са деспотом (Гери Олдман) малог, импровизованог града, који жели да се докопа књиге и да тако стекне апсолутну моћ и власт.

У овом остварењу глуме још и Мила Кунис („Макс Пејн" и серија „Веселе 70-те" ), Реј Стивенсон (Титус Пуло из серије „Рим"), Џенифер Билс („Флешденс"), Мајкл Гамбон (Дамблдор из филмова о Харију Потеру) и Малколм Мекдауел („Паклена поморанџа").

Режисери филма, браћа Хјуз, познати су по насилним остварењима као што су „Из пакла" (филм о Џеку Трбосеку са Џонијем Депом у главној улози) и „Напаст за друштво" (са Семјуел Л. Џексоном).

„Књига спасења" снимљена је са буџетом од 80 милиона долара, а премијера у САД је 15. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи