Београдска публика прва уживала у новом „Блејд ранеру“

Премијера филма „Блејд Ранер 2049“ одржана је синоћ у Београду, и то дан раније него што филм стиже у светске биоскопе.

Тако је публика у биоскопу „Синеплекс“ у Ушћу могла прва после 35 година да види наставак култног филма Ридлија Скота Блејд Ранер, а наставак култне научнофантастичне драме од данас може да гледа и публика у Србији.

Куриозитет је да ће наша публика филм видети пре осталих у свету, где ће његово приказивање почети од сутра.

За режију је одговоран један од најбољих редитеља данашњице Денис Вилнев, а у главним улогама су Харисон Форд и Рајан Гослинг.

Тридесет година после догађаја из филма Блејд Ранер, нови истребљивач - полицајац К из Лос Анђелеса (Рајан Гослинг) открива дуго скривану тајну, која може крхко људско друштво да гурне у потпуни хаос.

Његово откриће одвешће га у потрагу за Риком Декардом (Харисон Форд), бившим истребљивачем који је нестао без трага пре 30 година.

Режисер Денис Вилнев иза себе има остварења Долазак, Заточене, Сикарио и Наша мајка, па поклоници СФ жанра верују да их у овом филму на великом платну очекује један од најамбициознијих филмских пројеката.

Филм Блејд Ранер Ридлија Скота из 1982. године добио је култни статус, а данас се сматра једним од најбољих научнофантастичних филмова икада снимљених.

Сценарио су написали Хемптон Финчер, који је адаптирао роман Сањају ли андроиди електричне овце Филипа К. Дика за први део Блејд Ранера и Мајкл Грин (Логан и Осми путник: Ковенант).

Осим Харисона Форда и Рајана Гослинга, играју и Џеред Лето, Мекензи Дејвис, Робин Рајт, Ана де Армас и Дејв Баутиста.

број коментара 0 пошаљи коментар