Руски редитељ Карен Шахназаров долази у Београд

Карен Шахназаров, чувени руски редитељ, сценариста и продуцент, долази у Београд поводом премијере филма „Ана Карењина, сећања Вронског“ заказане за 12. октобар у Дворани Културног центра.

Из богате биографије успешног редитеља, који је годинама директор МОС филма, издвајају се филмови Бели тигар, који је 2012. године био руски кандидат за Оскара за најбољи филм на страном језику. Значајан успех остварила су и његова остварења Word No.6 као и Courier.

Шахназаров је поводом доласка у Београд истакао да веома цени српску кинематографију: „Много тога ме везује за Југославију, за Србију. Имам и пуно пријатеља код вас, а и сам Београд је јако важан град за сваког руског редитеља. Буквално сам све своје филмове приказивао у Србији“.

Уочи премијере филма Ана Карењина, сећања Вронског, у галерији „Прозор“ отворена је изложба фотографија глумица које су кроз историју играле популарну хероину.

Сви који буду посетили изложбу уживаће у фотографијама Кире Најтли, Грете Гарбо, Вивијен Ли и осталих познатих глумица, као и у пројекцији кратког филма који приказује сцене трагичног краја Ане Карењине из више од 20 остварења која су снимана кроз историју.

Идеја изложбе је да се актуелна биоскопска публика подсети великих звезда које су до сада играле лик Ане Карењине, а пред премијеру правог спектакла редитеља Карена Шахназарова. Изложба ће бити отворена до 8. октобра.

Радња филма Ана Карењина, сећања Вронског одвија се у време руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спасава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском.

Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасао живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице.

број коментара 0 пошаљи коментар