„Кустендорф“ међу 25 светских фестивала који су највише „кул“

Филмски и музички фестивал „Кустендорф“ нашао се међу 25 најбољих смотри на листи "Тhе Coolest Film Festival In the World" у 2017. години, према мишљењу једног од најчитанијих филмских портала у Америци "Moviemaker".

„Кустендорф“ међу 25 светских фестивала који су највише „кул“ „Кустендорф“ међу 25 светских фестивала који су највише „кул“

Ово је други пут да се „Кустендорф“ налази међу најбољим фестивалима које бирају реномирани филмски радници сценаристи, редитељи, продуценти, критичари, итд.

„Фестивали на нашој листи Coolest Film Festival In the World 2017, долазе у свим облицима и величинама, али сви имају једну заједниццку тачку - имају оно нешто изузетно због чега посетиоци не желе да оду“, образложио је своју одлуку Moviemaker.

Постал истиче да „на 'Кустендорфу' време стаје“: „Тотално вас опчињавају невероватни међународни филмови, сталне журке и дружења са људима, као и феноменалне приче филмских мајстора. Српски аутор и двоструки добитник Златне палме Емир Кустурица председава забавом, доводећи узоре као што су Џони Деп, Алфонсо Куарон и Андреј Кончаловски за ретроспективе и отворене панел-дискусије“.

Филмски и музички фестивал „Кустендорф“, који је основао прослављени редитељ Емир Кустурица, одржава се сваке године у јануару на Мећавнику, а ове године обележио је 10 година постојања.

Осим великог броја истакнутих аутора и студената из целог света, „Кустендорфу“ присуствују и представници бројних медија из земље и иностранства међу којима су најистакнутији филмски и туристички магазини као што су Cineaste, Cineurope, Moviemaker, Lonely Planet, Variety.

Осим „Кустендорфа“, на Мећавнику се одржава и летњи фестивал класичне руске музике „Бољшој“ који је у јулу одржан пети пут, а прошле године успешно је стартовао и „Јесењи позоришни фестивал“. Сви фестивали имају за циљ прожимање енергије и искуства прослављених и младих уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи