У Белој Цркви почело снимање филма „Заспанка за војнике“

На локацијама у Белој Цркви почело је снимање филма „Заспанка за војнике“ у режији Предрага Антонијевића, а по сценарију Наташе Дракулић, заснованом на чувеној прози Стевана Јаковљевића, саопштили су из Филмског центра Србије.

Филм настаје у продукцији кућа „Филм данас“ и „Комуна“, уз учешће још неколико копродуцената и уз подршку Филмског центра Србије, а снимање је отпочело прошле недеље.

Реч је о екранизацији гласовите Јаковљевићеве Српске трилогије.

Предраг Антонијевић, редитељ хит-филмова из осамдесетих година прошлог века, после дуге паузе Заспанком за војнике враћа се у српски филм.

У Америци је Антонијевић режирао филмове Hard Cash, Little Murder и Breaking the Edge.

Прошле године Антонијевић је у Србији режирао прву сезону серије Убице мога оца по сценарију Наташе Дракулић, која је косценаристкиња и Заспанке за војнике.

Наташа Дракулић је сценаристкиња и филмова O Gringo и The Final Barrier.

У филму Заспанка за војнике улоге тумаче: Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Љубомир Бандовић, Ненад Окановић, Александар Ђурица, Иван Ђорђевић, Марко Гверо, Никола Илић, Марко Павловић, Стефан Радоњић, Петар Кокиновић, Јован Гулан, а у овом филму ћемо гледати и Александра Берчека, Радоша Бајића и Наташу Нинковић.

Директор фотографије је Милош Кодемо, сценограф је Миленко Јеремић, костимографкиња Иванка Крстовић, а маскерка и шминкерка Маринела Спасеновић.

Како је званично обелодањено, укупан буџет филма износи 225 милиона динара, а у реализацију су се укључиле продукцијске куће „Филм данас“, „Комуна“, „Данделион продакшн“, „Контраст студио“, „Концепт студио“ и „Дајрект медија“, а овим филмом се и „Авала филм“ враћа производњи домаћег филма.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 16:29)
anonymous sasa [нерегистровани]

opet hrvatse reći

kakva majke ti zaspanka