Фестивал италијанског филма у Кинотеци од 16. до 24. септембра

Пројекцијом филма „Потпуни странци“ у режији Паола Ђеновезеа, 16. септембра, у Југословенској кинотеци биће отворен Фестивал италијанског филма у Београду. Редитељ ће након пројекције филма разговарати са публиком.

Фестивал се организује под покровитељством Амбасаде Републике Италије у Београду, у сарадњи културног удружења "Excellence", Италијанског институтута за културу у Београду, Југословенске кинотеке и Италијанског министарства за културно наслеђе и туризам.

Биће то јединствена прилика да публика ужива у ремек-делима и савременим филмовима италијанске кинематографије.

Све пројекције одржавају се у Југословенској кинотеци у Узун Мирковој 1 у Београду, од 16. до 24. септембра. Као додатак пројекцијама, 17. и 18. септембра Југословенска кинотека биће домаћин професионалних сусрета филмског тржишта две земље, са циљем стварања копродукција или самосталних продукција.

Осим продуцената и филмских дистрибутера, на пословним сусретима учествују и представници за филм министарства Италије за културно наслеђе и туризам (МИБАЦТ), Италијанске филмске комисије, асоцијације АНИЦА и представник РАИ Синема за куповину иностраног програма.

Биће организована и посета филмским студијима у околини Београда, а италијанским филмским представницима биће приказани нови филмови српске кинематографије.

Овогодишње издање фестивала приказаће нову генерацију италијанских редитеља, а сам догађај представља сарадњу Југословенске кинотеке и Института Луче Чинечита који заједно селектују филмове и организују посете филмских делегација две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво