Почињу 52. филмски сусрети у Нишу

На Летњој позорници у Нишу вечерас почињу 52. филмски сусрети - Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма. У наредних седам дана публика ће моћи да види 13 остварења у конкуренцији за награде, а о добитницима ће одлучивати жири који ће предводити Јелица Сретеновић.

После пријема код градоначелника, глумци ће прошетати црвеним тепихом до Летње позорнице, где ће кључеви града Ниша бити уручени председници жирија Јелици Сретеновић. Светлани Цеци Бојковић биће уручено признање „Павле Вуисић“ за изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму.

На програму Филмских сусрета биће Устав Републике Хрватске Рајка Грлића, са Небојшом Глоговцем у главној улози, Стадо Николе Које, затим Santa Maria della Salute Здравка Шотре, Афтерпарти Луке Бурсаћа, Име: Добрица, презиме: непознато Срђе Пенезића, Реквијем за госпођу Ј. Бојана Вулетића, Слепи путник на броду лудака у режији Горана Марковића.

Нишка публика моћи ће да види и остварења Јесен самураја Данила Бећковића, Бисер Бојане Милана Караџића, Врати се Зоне (Зона Замфирова други део) Југа Радивојевића, Козје уши Марка Костића, Игла испод прага Ивана Мариновића.

Домаће остварење Нигде, сценаристе и редитеља Предрага Велиновића, које ће светску премијеру имати на престижном филмском фестивалу у Монтреалу, такође ће бити приказано на нишком фестивалу, где ће се протагонисти филма Небојша Миловановић и Марија Бергман такмичити за награде.

По традицији фестивала, биће и бројних пратећих програма међу којима се издваја Кино регион.

Такође, 30. августа биће приказана пилот епизода серије Сенке над Балканом Драгана Бјелогрлића.

Филмски сусрети у Нишу ове године одржавају се од 24. до 30. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво