Педесет глумаца на отварању Филмских сусрета у Нишу

Почетак 52. фестивала глумачких остварења домаћег играног филма обележиће позната лица – публици у нишкој Тврђави поклониће се 50 глумаца.

Директор фестивала Срђан Савић рекао је на конференцији за новинаре да ће овогодишњи Филмски сусрети, који ће бити одржани од 24. до 30. августа, бити једно од до сада најпосећенијих издања фестивала када су у питању глумци.

„Добили смо најаву да ће читаве филмске екипе доћи у Ниш. Доћи ће скоро читава екипа филма Стадо, такође и скоро цела екипа филма Santa Maria della Salute и серије Сенке над Балканом“, истакао је Савић.

Према његовим речима, фестивал ће посетити и десетак глумаца из република бивше СФРЈ.

Уметнички директор фестивала Владан Живковић рекао је да ће о наградама на Филмским сусретима одлучивати жири којим ће председавати глумица Јелица Сретеновић, а чији чланови ће бити Иван Бекјарев и Миња Стевовић Филиповић.

Живковић је рекао да ће први пут на Фестивалу ове године бити додељена награда за комичну улогу, али у незваничној категорији.

„Доделу награде која носи име Милорада Мандића Манде покренуо је 'Контраст студио' Радоша Бајића“, објаснио је Живковић.

Директор Туристичке организације Ниш Урош Парлић подсетио је да је вредност новчаних награда које се додељују на Филмским сусретима ове године повећана.

„Гран-при Наис доноси 380.000 динара, награде Царица Теодора и Цар Константин по 280.000 динара, повеља за најбољу глумицу и најбољег глумца по 180.000 динара, а награда за најбољу епизодну улогу 120.000 динара“, открио је Парлић.

Организатори Филмских сусрета најавили су да ће у случају лошег времена филмске пројекције са Летње позорнице у Тврђави бити премештене у биоскоп „Синеплекс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво