Нове награде за „Тамо и овде"

На филмском фестивалу у Женеви, остварење „Тамо и овде" добило три признања, међу којима и „Златни одраз" за најбољу режију.

Филм „Тамо и овде" Дарка Лунгулова постигао је велики успех на престижном Синема тус екранс фестивалу у Женеви, где је освојио три значајне награде, саопштила је дистрибутерска кућа „Синеарс".

Филм је освојио награду „Златни одраз" за најбољу режију, ФИПРЕСЦИ награду интернационалне филмске критике и „Титра" награду - подршка дистрибутеру филма у Швајцарској.

Жири фестивала чинили су: бивши министар културе Швајцарске Давид Штреиф, глумица Фабиен Баб, француски продуцент Жак Деркурт, швајцарски редитељ Џејкоб Бергер и немачки редитељ Пиа Мараис.

Лунгулов је изјавио да је одушевљен што је филм добио чак три награде на тако значајном фестивалу, а посебно што је једна од њих награда за најбољу режију.

Филм „Тамо и овде" је до сада откупљен за биоскопску дистрибуцију у Немачкој, Швајцарској, а недавно и у Грчкој и Мађарској, наводи се у саоштењу.

Преговори с дистрибутерима у САД су у току, где је филм управо на фестивалу у Орланду, на коме је номинован за награду за најбољи страни филм, а Дејвид Торнтон за најбољег глумца.

„Тамо и овде" је недавно добио награду Дух независног филма на међународном фестивалу Форт Лодердејл у САД.

Током новембра филмско остварење „Тамо и овде" биће у званичној конкуренцији на још четири међународна фестивала: Арас (Француска), Солун (Грчка), Бурса (Турска) и Оренбург (Русија).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара