Хакери прете да ће објавити финалну епизоду седме сезоне „Игре престола“

Хакери који су у јулу извели успешне сајбер нападе на системе америчке телевизије ХБО запретили су да ће објавити финалну епизоду актуелне седме сезоне популарне серије „Игра престола“.

Хакери из групе „Мистер Смит“ рекли су за сајт Мешебoл да имају приступ „многим ХБО платформама“ и да та телевизија треба да се припреми за цурење последње, седме епизоде која је на програму у недељу, 27. августа, преноси британски Гардијан.

Они су сајту Мешебoл дали корисничка имена и шифре за приступ бројним налозима телевизије ХБО на друштвеним мрежама, међу којима је и њен основни налог на Твитеру.

ХБО је одбила да плати откуп од више милиона долара колико су тражили хакери из групе „Мистер Смит“, који су од јула објавили низ компромитујућих докумената, мејлова и неприказаних епизода серија, међу којима је и Игра престола.

Прошле недеље је група хакера „Аурмајн“ преузела контролу над налозима ХБО-a на друштвеним мрежама, укључујући и налог на Твитеру серије Игра престола.

Игра престола је међу најпиратизованијим серијама свих времена, а аналитичари се слажу да каналу ХБО иде у прилог то што су хакери објавили свега неколико епизода, а не целу сезону одједном.

ХБО је протеклих недеља био жртва хакерских напада у САД. У Индији је четврта епизода Игре престола процурела пре емитовања, због чега су приведене четири особе.

Серија Игра престола добила је бројне награде, а заснована је на романима Џорџа Р. Р. Мартина из серијала Песма леда и ватре.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се