„На млечном путу“ у завршници 41. Фестивала филмског сценарија

Доделом награда и пројекцијом филма „На млечном путу“ Емира Кустурице вечерас се у амфитеатру „Данило Бата Стојковић“ у Врњачкој Бањи завршава 41. Фестивал филмског сценарија.

Од 13. августа у такмичарском програму приказано је 14 филмова, док се Кустуричино остварење приказује ван конкуренције.

Публика је гледала филмове “Ветар” по сценарију Ане Родић у режији Тамаре Дракулић, “Зона Замфирова, други део” сценариста Иване и Мирослава Митића, у режији Југа Радивојевића, “Реквијем за госпођу Ј.” Бојана Вулетића, Афтерпарти по сценарију и у режији Луке Бурсаћа, Име: Добрица, презиме: непознато Срђе Пенезића, Јесен самураја (Димитрије Војнов/Данило Бећковић).

На програму су и Игла испод прага Ивана Мариновића, Козје уши (Владислава Војновић/Марко Костић), Наши очеви, мајке и њихова деца Сање Савић, Повратак Предрага Јакшића, Santa Maria della Salute Здравка Шотре, Слепи путник на броду лудака (Вуле Журић/Горан Марковић), Стадо (Небојша Ромчевић/Никола Којо), Бисер Бојане (Владан Ђурђевић/Милан Караџић).

Три награде за сценарио доделиће жири у саставу продуцент и магистар наука из области уметности филма Филип Даутовић (председник), редитељ и сценариста Стеван Филиповић и драмски писац, сценариста, глумац и редитељ Милан Јелић, док ће жири критике доделити награду „Славко Лазаревић“ листа Илустрована политика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво